Bouquetreeks winnares

Blog

Hoera! Ik won een uitgeefcontract bij Harper Collins, een van de grootste consumenten uitgeverijen van de wereld. Voor de publicatie van een Bouquetreeks boekje dat op 27 oktober verschijnt. Een aankondiging die ook ik nooit verwacht had – een Bouquetreeks boekje?

Maar goed, dit jaar is alles écht anders. In april, een maand in de lockdown, schreef ik tijdens de zomerse paasdagen een romannetje voor de schrijfwedstrijd van Harlequin. Ik had een deadline nodig om te schrijven. En ik was nieuwsgierig – zou dit me lukken?

Heerlijk. Ik werkte van de ene op de andere dag als redactrice bij een gerenommeerd tijdschrift, reisde met tranen in mijn ogen af naar het pittoreske Peccioli in de Chianti-streek om mijn tante te begraven, erfde een landhuis met blauwe luiken en een wijngaard, ontmoette (heel toevallig) een onbeschofte vreemdeling en sja, de rest moeten jullie zelf maar lezen.

Het boek was niet écht af. Maar met de hete adem van de deadline in mijn nek plaatste ik het online. De dag erna las ik de wedstrijdvoorwaarden nog eens goed en, ook dat hoort bij dit vreemde jaar – de deadline was 30 mei, en niet 30 april! Dat overkwam me nooit eerder. Ik had nog een maand. Dus ik maakte het de geliefden iets lastiger om elkaar lief te hebben en schaafde aan mijn net-niet-seks-scenes. Over het einde bleef ik ontevreden.

Daarna wachtte ik op de uitslag en zag mezelf als winnares al aan de lopende band romannetjes schrijven, in een huisje met luiken en stokrozen, met uitzicht op zee (of een wijngaard, olijfgaard of desnoods bergen) – in dit corona tijdperk geen slechte carriere move.

En weet je, ik schreef een ‘braaf’ verhaal. Heel retro. Want toen ik Bouquetreeks romannetjes las, was er ook alleen maar de spanning van het verlangen, zonder stomende seksscènes.

Twee weken geleden ontmoette ik de andere winnaressen, iemand van de afdeling marketing en de senior editor van Harper Collins voor Harlequin. Online natuurlijk. Mijn geluid werkte niet en dat ontdekte ik (als zeer bescheiden schrijfster) pas na drie kwartier, zodat ik een passende zeer bescheiden bijdrage had – ook dat hoort bij dit jaar. Het ging over de marketing, het komende World of Romance Event waarin we kort geïnterviewd worden (morgenmiddag, zondag 25 oktober, voor de liefhebbers!) en hoe het was om een Bouquetreeks romannetje te schrijven.

Heerlijk.
Hoeraaa!

En nogmaals gefeliciteerd, dames!

P.s. de bundel ‘Betoverende woorden,’ met alle winnende verhalen, is hier te koop.