Mijn nieuwe roman (proeflezers gezocht!)

Blog

Het is zover. Ik vraag me af waarom ik in hemelsnaam nog een boek moest schrijven, of mijn boek leesbaar is, of het überhaupt ergens over gaat en of het niet beter is om het een paar jaar te laten liggen en dan door te schrijven. Dat betekent dat ik toch echt in de laatste fase aangekomen ben; mijn roman is bijna klaar!

Het boek zou in december 2019 in de boekenwinkel liggen. Ik kondigde het aan in een blog, beloofde mezelf dat ik geen andere stukken of verhalen meer zou schrijven en me volledig op mijn roman zou richten. Dat is dus niet gebeurd. Gelukkig heb ik excuses; ik kocht zomaar een ander huis, verhuisde, volg nog steeds een intensieve opleiding en daarnaast snijdt het dagelijkse leven me af en toe de pas af in de vorm van feestjes, super leuke schrijfprojecten, kinderen, hond en kat met diarree en valpartijen en daarnaast schrijf ik té graag verhalen en blogs. Afgelopen december verscheen wel mijn laatste verhaal in Tirade, het literair tijdschrift van uitgeverij van Oorschot.

Ook dit boek heeft een verhaal en kent tientallen versies. Het startte met een hoofdstuk dat ik opstuurde naar uitgeverij Artemis & Co (inmiddels ten ziele gegaan). Ik reisde af naar de Herengracht in Amsterdam (hoe dat klonk hé), sprak met een echte uitgeefster, kreeg een standaardcontract en wist me een serieuze schrijfster. Die avond vierden we thuis feest en de kinderen kregen een pennenset en een schrijfblokje – hoe fijn om een schrijvende moeder te hebben!

Het laatste telefoontje van de (andere) uitgeefster op een warme zomerdag herinner ik me nog al te goed; ik stond op een strand aan de westkust van Frankrijk. Ze had er toch niet genoeg vertrouwen in, en het duurde wel erg lang allemaal. Ik moet er nu om glimlachen, hoewel ik er toen natuurlijk om kon janken. Want ik schreef mijn roman nu pas af; tien lange jaren verder.

Het is nog mooier dan toen. Natuurlijk. Denk ik. En om te checken of het boek ergens over gaat en er echt klaar voor is, zoek ik nu proeflezers. Serieuze lezers die graag feedback geven en hier op korte termijn tijd voor hebben. Mijn dank is natuurlijk oneindig, en je ontvangt gratis mijn roman na publicatie.

Wil jij graag mijn boek proeflezen? Stuur me een berichtje op l.van.geene@careertelling.nl