Over een nacht om te horzelen – mijn nieuwe boek!

Blog

Nog een paar dagen te gaan en dan is hij toch echt te vinden bij bol.com. Mijn tweede boek! De proefdruk ligt hier al twee dagen op tafel mooi te zijn. Af en toe verschuif ik hem een beetje,  en het is een fijne kaft, al zeg ik het zelf, vanuit welke hoek ik er ook naar kijk. Voor deze verhalenbundel gaf ik de opmaak van het binnenwerk uit handen. Ik nam een tweede professionele en super enthousiaste redacteur in de arm.  Want inmiddels weet ik dat een te volle bladspiegel niet lekker leest. En dat de lezer struikelt over schrijffouten, hoe lullig klein ze ook zijn. Als lezer wist ik dat natuurlijk al lang. Maar schijnbaar overlegden de lezer en de schrijver in me zelden over hun professie; buren die elkaar alleen van naam en gezicht kenden. Ze lijken nu vrienden. En nu ik mijn eerste roman en mijn tweede boek naast elkaar leg, is het verschil in opmaak overduidelijk. Eerste redactrice en ik keken elkaar boven de twee boeken geschokt aan, en kregen vervolgens de slappe lach. Van al het geld dat ik met deze verhalenbundel ga verdienen, laat ik mijn eerste roman opnieuw opmaken, en redigeren. Beloofd.  Eerst de bundel nog publiceren!

(En voor degenen die het zich afvragen, de definitie van horzelen; gonzen, kijven, of dol, razend zijn – en jazeker, de bundel past in ieder formaat vakantiekoffer.)