Nog eens over de liefde II

Blog

over de #liefde
Mijn mooie vriendin stuurde hem afgelopen donderdag een privébericht op Twitter, en nu appen we dag en nacht. Wij en onze zanger! Zijn concert in de Heineken Music hall bleek uitverkocht en dat accepteerde ze niet. Hoezo geen kaartjes?
‘Wedden dat het me gaat lukken!’ zei ze.
Haar vingers sneller dan mijn woorden en ze schreef voordat ik haar kon stoppen. Via mijn Twitter account, alsof hij me recht in de ogen keek. Contact via het toetsenbord, mijn vingers gloeien ervan.

Want –  ze zei het nog maar eens en net zo vlug als ze typte – je weet maar nooit of wij, of hij, er volgend jaar nog zullen zijn! Zo leeft ze, en het legt haar geen windeieren. Het leven bij de dag, alsof de dood haar op de hielen zit. Een tamelijk dwingend mechanisme, kiezen is een makkie met die zin in het achterhoofd. Tegelijkertijd zo dwangmatig dat het haar doet tollen. Dol van de keuzes en maar trekken aan dat wiel. Van het leven, zou ik zeggen als het niet zo dramatisch klonk. Wat ga je doen, als je nog een maand te leven hebt? Egoïstisch? Niet noodzakelijk. Ik denk aan het weeshuis dat ik eens ga openen, waarom niet nu? Al de verhalen die ik nog ga schrijven, natuurlijk om het leven voor anderen meer draaglijk te maken, zoals schrijvers alleen schrijven voor hun lezers. Waarom niet nu? De wereld verbeteren, vanzelfsprekend aan de hand van een goed onderbouwd plan (waarin iedereen meedoet maar heel anders dan de participatiemaatschappij), en eeuwige vrede. Die ene wens die je mag doen en natuurlijk moet je dan wensen dat je alles kunt wensen dat je wilt. Zodat je en de wereld kunt verbeteren, en ook dat landhuis aan zee kunt kopen. Met tennisbaan voor de kinderen. En keukendeurtjes voor de kinderen van mijn mooie vriendin. Voor iedereen iets. De zanger van UB40 leren kennen. Waarom niet nu? Hij stuurde ons twee tickets. Backstage tickets. Hoe ongelooflijk is dat? En waarom zou je er niet over bloggen, vroeg mijn mooie vriendin. Hoe mooi is het om te schrijven over het werkelijke leven dat soms even overweldigend en onwaarachtig is als de literatuur? Waarom niet? Nu? We gaan hem ontmoeten.

En daarnaast ook goed, een blog die eens niets met liefde en seks van doen heeft, vindt mijn mooie vriendin. Paul Verhoeven zei het, en voor hem Oscar Wilde. Alles gaat over seks, behalve seks zelf, dat gaat over macht. Even afwachten hoe dat hier gaat uitpakken. Nog een weekje slapen.